Aktivera din hund på bästa sätt

Som hundägare så gäller det att man aktiverar sin hund på bästa sätt. Olika hundar kräver olika motion och aktiviteter. En jakthund till exempel kräver mycket träning och motion för att klara av sitt arbete under jakten. Detta är något man får arbeta med när det inte är jakttider.

Andra hundar kanske kräver mindre motion och träning och nöjer sig med de promenader den får morgon, lunch, middag och kvällspromenad. Vintertid så kan det mindre roligt att vara ute och promenera som husse eller matte, hunden i sig kanske inte klagar så mycket på vädret utan trivs med snö och kyla. Det gäller att vi tar hand om hunden då det är kallt och kylan griper tag om både oss och hunden.. Detta är också väldigt individuellt från hund till hund under vinterperioden.

En Newfoundland jämfört med en kinesisk nakenhund är det en enorm skillnad då Newfoundland skulle i princip kunna vara utomhus en hel dag vintertid medans en Kinesisk nakenhund får man klä på så den inte fryser. Man får helt enkelt anpassa den tid som hunden får vara ute efter hur mycket den klarar av. Lämna aldrig en hund oavsett om den trivs i kylan utan uppsikt. En hund trivs bäst med sin flock och där flocken befinner sig.