Inreda ett akvarium

Att inreda sitt akvarium är ett perfekt tillfälle att bli lite kreativ. Det finns mycket man kan göra med ett akvarium när det kommer till inredningen och det är därför bra att ha en plan innan man sätter igång.

Börja med bakgrunden

Ställer man upp akvariet mot en vägg är det rekommenderat att skaffa en bakgrund först. Det ser inte bara snyggt ut, utan kommer även ge ett bra djup till akvariet.

Välja sand/grus

Botten i ett akvarium utgörs oftast av sand eller grus. För att växterna ska trivas gäller det att välja något som inte är för fint eller för grovt. Skapa gärna en slänt som är några centimeter högre i bakre delen av akvariet för en bättre effekt. Kom dock ihåg att skölja sanden eller gruset ordentligt innan det läggs ned.

Fyll upp med vatten

Börja hälla upp vatten i hinkar eller dra en slang om möjligheten finns. Mät dock upp temperaturen till mellan 22-25 grader först. För att inte sanden ska svepas iväg är det smart att lägga ned ett fat eller liknande i botten av akvariet först. Fyll upp tills akvariet är halvfullt.

Dags för växter

Växterna är alltid bäst att börja med när det kommer till resten av inredningen. Tänk på att placera de minsta längst fram och de största i bakre änden. Snabbväxande växter är bra val för ett nytt akvarium.

Rötter, stenar och grottor

Många fiskar gillar att krypin eller saker att gömma sig vid emellanåt. Detta kan fixas med rötter, stenar och grottor. Se till att anpassa det efter fiskarna som sedan ska bo där. Var dock försiktig med att inte fylla upp allt för mycket. Det blir lätt rörigt och ser inte snyggt ut.