Använd rätt hundvårdsprodukter

Om man har hund så vet man att det krävs en del pälsvård och annat för att hunden ska må bra och trivas. Se till att köpa hem det som behövs för att hålla pälsen i ett bra tillstånd och se till att träna hunden från det den är valp till att du kan klippa klorna, duscha och bada hunden och se till så den får en fin päls.

Vissa hundar kräver mer pälsvård än andra. Men det betyder inte att man kan strunta i skötseln av hund. Skaffa dig bra hundvårdsprodukter som du använder dig av när du ska sköta om din hunds päls och annat. Det kan behövas ett antal olika borstar som gör att du kan få bort underull men också borstar som hjälper till att få pälsen glansig och fin. Du kan med fördel borsta din hund flera gånger i veckan för att håll den fin.

Se även till att du använder dig av ett schampo för hundar. Ett schampo för oss människor är något som inte ska användas. Det finns speciella schampon som är anpassade för hundens päls och hud. En hund behöver inte duscha och tvättas varannan dag om de inte har rullat sig i en ler pöl eller liknande. En eller två gånger i månaden på sin höjd fungerar perfekt. Inget är så härligt som en nyss duschad hund och pälsen fått torka ordentligt.