Att skaffa sig hund

För många av oss så är hunden ett måste. Det kan vara svårt att tänka sig ett liv utan detta husdjur. Att skaffa sig hund innebär en förändring hur man lever sitt liv. Det är svårt att jämföra ett liv med hund och ett liv utan. När man skaffat sig hund så har man ytterligare en familjemedlem.

söt hundOm man funderar på att skaffa hund så bör man fundera på hur ens livssituation ser ut. Fungerar det att ha hund eller är det en omöjlighet. En hund behöver uppmärksamhet på alla sätt och vis. Den ska rastas och den behöver få mat och sova. Däremellan så behöver den aktiveras, hur mycket den behöver aktivitet beror mycket på vilken ras det är.

Vissa hundar behöver mycket motion och aktivitet medans andra behöver mindre. Det är ungefär som med oss människor. Vi är olika, vad som är bra för både människan och hunden är att röra på sig. De dagliga promenaderna är ett sätt att röra på sig då hunden måste ut för att göra sina behov. Däremot så kan det vara skönt för hunden att någon gång ibland få springa av sig ordentligt.

Det finns olika aktiviteter som kan vara rolig att göra med hunden, agility är en av dom där både husse/matte och hunden får aktivera sig och lära sig olika saker. Hunden får lära sig kommandon och genom att springa en bana bli aktiverad både genom fysisk aktivitet men också genom att hunden lyder och följer sin ledare.