Träna med din hund

Det är inte bara bra för din hund att tärna utan även för dig som husse eller matte. Båda får ut och röra på sig och vara aktiv med något som båda tycker om. Att träna med din hund är något som båda har nytta av. Du får en mer avkopplad hund hemma efter träningarna och du får vara ute och göra något skoj med din hund.

Agility är en tävlingsform som du kan träna din hund i. Nu kanske du inte vill eller har den ork det kan krävas för att tävla och komma i toppskiktet. Men om du ändå vill använda dig av agility som träningsform så kan du skaffa de produkter som krävs för att utföra denna träning hemmavid. Har du en stor gräsmatta vid ditt hus så kan du med fördel träna där och då kan hindren få stå uppställda.

Måste du ta med dig de grejer som behövs för att träna agility så kan det vara lite mer besvärligt. Men en stor kombi så får allt plats plus både du och din hund. Kolla upp om det är möjligt att få träna hos någon med en stor plats som kan användas. Du kan också kolla upp med den lokala brukshundsklubben om du kan få hålla till där. Kanske ett medlemskap kärvs men det är inte så stor kostnad.