Valpkurser

Har du köpt valp och inte har någon större erfarenhet så kan det rekommenderas att gå en valpkurs som är bra för både dig och valpen. Du får lära känna din valp utanför hemmet och tillsammans med andra hundar och garanterat oavsett om du varit hundägare tidigare eller är ny inom området så kommer du att lära dig mycket om både dig och din hund.

Två valparPå en valpkurs så kan det se lite olika ut beroende på vem som håller i den, men grunderna är att skapa en bra relation med valpen och med enkla regler sätta upp hur man ska hantera sin valp. Det är inte bara kunskap om din valp utan även hur du som hundägare ska agera vid olika situationer. Du kommer att utvecklas som hundägare och få mer förståelse kring hur det är att ha valp. Kurserna innehåller både teori och praktiska övningar som inkallning. Det ingår även träning i att hunden ska kunna lära sig vad nej är, alltså vad får och inte får göra. Man kan träna passivitet och man belöningstränar valpen.

Man försöker att forma valpen och få ur det bästa ur er nya familjemedlem. Det kan tränas i olika miljöer så valpen blir van med detta och trygg i olika miljöer. Det kan förekomma olika störningsmoment för att se hur valpen reagerar allt för att förbereda valpen för ett vuxet liv.