Allt för din jakthund

Hunden är, som alla vet, människans bästa vän. Men den är extra viktig för dig som är jägare. För dig är hunden en kompis men också din partner och en viktig hjälpreda.

Jakthunden – även en familjehund

Jakthundar, som även kallas fågelhundar, är en sorts hund som hjälper dig som jägare. Den hittar och apportera vilt. Det finns även olika typer av jakthundar. Du som har en jakthund vet att de är både smarta och glada. De år ofta lättränade och de är trevliga familjehundar. Jakthundar älskar att leka. De gillar att springa runt och fånga saker och att leka i vatten. De tycker om att sniffa efter saker och de gillar att leta efter saker du gömt hemma. De tycker om olika typer av mjuka leksaker, som de ofta stolt presenterar för dig eller dina besökare.

Det bästa för din hund

Så vad behöver då din jakthund? Det kan vara bra att hålla koll på var hunden befinner sig i skogen under jakt, därför är en hundpejl det som bör införskaffas. Den behöver såklart ett bra halsband och kanske ett täcke att vila på under jakten. Det är också viktigt med skyddsväst och reflexer för att på bästa sätt skydda din hund. Det finns också speciella leksaker som passar extra bra för jakthundar. Till exempel brukar de tycka att repleksaker är roligt.